Ние сме производители „От зърното до брашното“. Какво означава това?

Вярваме в традициите,
съчетаваме ги с новите технологии.

Вярваме в традициите, предадени ни от поколенията, и спазваме обредите от старите алманаси, но не отричаме и новите технологии.

Възприели сме нетрадиционен модел за отглеждане на културите, който има предимства както за Вас, така и за плодородието и качествата на земята.

Нашата пшеница е отгледана по технология, изключително щадяща както почвата, така и самата култура. При отглеждането ѝ  химичните препарати са сведени до абсолютен минимум.

За растителната защита ние от „АБ Клас“ залагаме на биологични препарати, включващи бактерии за почвено плодородие, като алтернатива на химичните торове. За защита на пшеницата от болести отново сме заложили на бактерии, които имат лечебни за растението свойства.

Вярваме в бъдещето,
произвеждаме отговорно.

Брашното ни е произведено в малка бутикова мелница с неголям капацитет, което дава възможност да се обърне внимание на всеки детайл.

Спряхме се на тази мелница, която в най-висока степен отговаря на това, което търсим ние, и това, от което Вие имате нужда. Заложихме на съоръжение, което се отличава с това, че освен грубо и фино почистване, включва и измиване с вода.

Водата е единственият възможен източник, който е в състояние да отмие и най-фините замърсявания от зърната. За нас, беше важно да открием начин,чрез който до трапезата Ви да достига изключително чист и качествен продукт.

Разполагаме и с каменна мелница. С нейна помощ се произвеждат пълнозърнести брашна на малки партиди и по поръчка, поради факта, че пълнозърнестите брашна са с не-голяма трайност. Смилането на брашното с каменна мелница запазва всички витамини, ензими, минерали и фибри и прави брашното и изделията, изработени с него, изключително здравословни.

Да предадем нататък
чрез вкуса

Влагаме цялата си любов от засяването на първото зърно до прибирането му от полето и подбора на сортовете пшеница и видове брашна.

Всеки пакет брашно, всеки етикет, всеки детайл от външния ни облик се изработва ръчно, с много грижа, специално за Вас.

Продуктите, които ще получите, са заредени с енергията на плодородните ни земи и нашата отдаденост към всичко, което правим.

С времето това, да съхраня качеството на земята, която отглеждам, и брашното което произвеждам, се превърна в кауза – толкова важна, колкото и това да съхраня паметта и заветите на хората, дали ми любов към тези блага.

— Албена Даскалова-
/Собственик на „АБ Клас „ и „Бабината питка“/

Свържете се с нас:

АБ Клас 67 ООД
с. Лиляк, обл. Търговище, ул. Георги Димитров № 100

тел.: +359 894 563 505

имейл: [email protected]