Типова плитка с квас

Не крием слабостта си към Типовото брашно и можем да изброим множество причини за това, но най-съществената е вкусът.

Използвайте го в комбинация с всякакви брашна, самостоятелно или като алтернатива на бялото брашно, а в десертите си е направо задължително. Типовото брашно придава на печивата много мека и пухкава текстура, уникален аромат и сладникав привкус.

Наистина чудесно брашно и днешната рецепта го доказва.

Ето какво ще ви е нужно за 2 бр:

Сложете всичките продукти без маслото в купата на миксера и включете да се измеси хубаво. Когато се събере на куката започнете да добавяте маслото на малки порции до пълното му усвояване. Покрийте купата и през около 1 ч. направете две вътрешни сгъвания, след което оставете тестото да втаса до удвояване. Изсипете внимателно удвоеното тесто върху леко набрашнена повърхност, разделете го на 8 равни къса ( за повече прецизност използвайте кухненска везна), оформете всеки от тях на топка, покрийте ги и ги оставете за 15 мин.

След почивката, оформете всяка топка на фитил, който е по-дебел в средата и изтънен в края – разточете тестото във формата на овал, навийте го плътно и оформете фитила.

Сплетете една плитка от 5 фитила и една от три (вижте снимките
за оформянето) или както вие предпочитате.

Преди печене загрейте фурната на 220С. Намажете плитките с разбития жълтък, поръсете семената и изпечете за 30-35 мин или до желания загар.

Да ви е сладко!