Румънски крекери Saratele със сирене Гауда 

Румънски крекери Saratele със сирене Гауда 

Румънски крекери Saratele със сирене Гауда

Saratele са вкусни, хрупкави и ароматни крекери, които ви отвеждат директно в сърцето на румънската кулинарна традиция. Този изключителен вкус предлага идеалната синергия между мекотата на сиренето, хрупкавата текстура на тестото и аромата на ким.
Приготвя се бързо и лесно, доставяйки ви удоволствието да създадете нещо изключително вкусно, без големи усилия.
Истинска наслада, навсякъде и по всяко време!

Необходими продукти:

  • Разбито яйце за намазване
  • Семена ким за поръсване (или други семена по ваш вкус)

Изсипете брашното и солта в голяма купа, и разбъркайте добре. Добавете нарязаното на кубчета масло и го стрийте между пръстите, докато се образуват груби трохи. След това прибавете настърганото сирене и бързо замесете грубо тесто. Тестото не трябва да бъде еднородно, а на места да се виждат парченца масло.

Увийте тестото във фолио и го оставете в хладилника за един час. Преди да продължите, предварително загрейте фурната на 160°C с вентилатор или 180°C без вентилатор.

Извадете охладеното тесто и го разделете на две части. Докато работите с едната част, оставете другата в хладилника. Разточете тестото върху леко набрашнен работен плот до дебелина от 3-4 мм, редовно набрашнявайте и, за да предотвратите залепване.

Намажете тестото с разбито яйце, поръсете със семената, след което изрежете в желаните форми. Поставете на тава и печете в предварително загрята фурна за 17-18 минути или докато придобие златист цвят.

Докато първата партида се пече, пригответе и следващата.

Може да ги изпечете заедно в две тави, но ще трябва да сменяте местата им по време на печене, за да не се препекат.

Охладите преди сервиране.

Насладете им се!