Руло с център сърце

Руло с център сърце

Тази рецепта е вдъхновена от празника, посветен на всички дами- Международният ден на жената.

С нежен блат, обвил в себе си сърце от топяща се в устата текстура, този десерт е един от най-нежните начини, да кажеш:

„Обичам те“ и „Благодаря“!

Използвахме съвсем обикновени продукти. В основата на този прекрасен десерт е креативността и желанието, да изразиш чувствата и емоциите си по един по-различен начин. И като споменахме емоции- вярваме, че ще бъде истинска забава, да приготвите този десерт, в компанията на дечица, за да видим, какви емоции ще вложат те в това начинание!

Да започваме!

Извън готварските пособия и посуда, ще имате нужда от: малка ножица, късче картон или нещо подобно, молив/перманентен маркер,налични в повечето домове.

Ето и необходимите продукти:

За сърцата на блата:

За блата:

*по желание може да го оцветите с червена сладкарска боя, но в по-блед цвят от сърцата в центъра.

За сърцата в центъра на рулото:

 • 3 бр. яйца (160 гр.)
 • 100 гр. захар
 • 70 гр. Бяло пшенично брашно 10.45% протеини (пресято)
 • 1 бр. червена сладкарска боя или според вида, която сте закупили
 • 1/2 бр. ванилия
 • щипка сол
 • 1 бр. сладкарска червена боя на прах

За крема:

 • 290 гр. сладкарска сметана
 • 140 гр. крема сирене
 • 70 гр. пудра захар
 • 1/2 бр. ванилия
 • 1/4 сладкарска червена боя за част от крема, с която ще залепите сърцата за центъра

* тава с размери 33х23 см
* сладкарски пош
* форма за рязане на бисквити сърце р-р около 3 см ( или друга по желание)
* бяла пекарска хартия

Първо подгответе една-две или три бр. (според броя на участниците) малки сърчица, като ги очертаете върху картона. Изрежете ги. След това с тяхна помощ очертайте фигурките върху обратната страна на пекарската хартия. Разположете ги,
както сметнете за добре. Когато сте готови, разбийте с ръчен миксер съставките за запълване на фигурките, изсипете сместа в пош за еднократна употреба или с малък накрайник и запълнете очертанията. За по-деликатно изпълнение, минете с клечка за зъби, за да изравните хубаво. Поставете листа върху тавата и сложете в камерата до момента за печене.

Включете фурната на 190С (без вентилатор) и преминете към направата на блата – разбийте хубаво яйцата със захарта, добавете ванилията и солта, след това и брашното и разбъркайте на слаба скорост, докато се смесят добре. Извадете тавата от камерата, изсипете върху сърчицата сместа и сложете да се пече за 15 мин. Извадете го, поръсете с пудра захар, обърнете върху друг лист хартия, сгънете го, подобно на крайната му форма, завийте го стегнато в хартията и го оставете да изстине.
По същия начин направете блата, от който ще изрежете фигурките за центъра на рулото, изпечете го на същата температура и за същото време. Когато изстине изрежете сърцата и ги оставете настрана.

Смесете крема сиренето с пудрата захар и ванилията. Отделно разбийте сметаната до твърди връхчета и смесете всичко заедно.
Заделете около 150 гр от него, добавете оцветителя и разбъркайте, след което слепете сърцата едно за друго с получения крем.
Ще ви останат свободни бройки, така че ги нападнете без угризения, или пък оставете за допълнителна украса при сервирането.

Сега остава да сглобите рулото – вземете навития блат, отвийте и леко го изпънете, намажете го с крема, центъра сложете слепените сърца, съединете двата края и обърнете с “шева” отдолу. Оставете го за 3-4 часа или една нощ да стегне в хладилника.

Посрещнете празника и други специални моменти с това невероятно-вкусно предложение. Насладете се!