Мини банички със сирене

Мини банички със сирене

Освен задължителните лабораторни тестове за окачествяване на зърното, нашето брашно преминава тестове под формата на разнообразни рецепти с различни набухватели в кухнята на наши приятели, партньори и целия екип.

Няма да крием, че голямата ни страст е работата с квас- не само заради неизброимите полезни свойства на живата закваска, а защото той допринася и за несравнимия вкус, и текстурата на печивата. Ако имате желание да се впуснете в това велико приключение, то нашата статия „Как да си захванем квас у дома“ е чудесно начало.

В днешната рецепта тествахме нашето бяло брашно с 14,42% протеин и взаимодействието му с един от най- често използваните набухватели -бакпулвер. По същество, бакпулверът представлява смесица от сода за хляб и лимонтузу- най-често в съотношение 2:1.

Представяме ви рецепта за баница със сирене, но поднесена на малки хапки, ей така, за удобство, стил и наслада още с първата хапка.

Продукти за тестото:

За плънката:

  • 400-500 гр. сирене
  • 2 яйца
  • 100 разтопено масло за мазане на корите

* един пакет царевично нишесте
* разбито яйце за намазване
* семена за поръсване по желание

Измесете меко тесто от изброените продукти и го оставете настрана за 20 мин, след което го разделете на 20 къса- всеки къс оформете на топка.

Вземете една топка и я разточете в кръг с диаметър 20 см, вземете втора топка и разточете и нея. Намажете първата с масло, поръсете с царевично нишесте, поставете другата върху нея и ги разточете възможно най-тънко.

Навийте кората върху точилката и я избутайте през единия край на точилката.

Нагънатата кора разбийте, намажете с масло, сложете от плънката, както е показано в снимките от оформянето, прегънете краищата, притиснете добре кората, където няма плънка, разрежете на малки късове и сложете в тававърху хартия за печене.

Повторете същите стъпки с останалото тесто.

Загрейте фурната на 180С, намажете с разбито яйце и изпечете
за 30 мин или до златист загар.

Да ви е сладко!