Кроасанени топки с пълнеж

Кроасанени топки с пълнеж

Кроасанени топки с пълнеж от шоколадови бонбони – това е нещо, което просто трябва да опитате!

Тази рецепта е истинско вдъхновение. Открихме я в профила на Althea Totonelli в Инстаграм. Тя е истински експерт в приготвянето на кроасани и тази рецепта не е изключение.

След няколко опита, успяхме да разгадаем и усъвършенстваме техниките, и резултатът е просто впечатляващ.

Днес с вълнение, споделяме рецептата и вярваме, че този уникален десерт с визия на произведение на изкуството ще ви плени.

Ето и нашия прочит на оформяне – уверяваме, че дори и да не станат перфектни от първия път, то вкусът им ще е все така превъзходен и всяка хапка ще се топи в устата ви.

Необходими продукти за тестото:

  • 400 гр. Бяло брашно Бутик
  • 120 гр. вода
  • 90 гр. прясно мляко
  • 50 гр. захар
  • 10 гр. мая
  • 6 гр. сол
  • 80 гр. масло, нарязано на кубчета

* 250 гр. масло (френско, несолено) за ламинирането
* Червена сладкарска боя на прах
* Шоколадови бонбони с плътен пълнеж (нашите са Mozart kugeln)

* ринг за рязане на бисквити
* форма за печене на мъфини за финалното втасване

Първо извадете маслото и го оставете на стайна температура, за да се темперира и да можете да го оформите по-лесно, докато месите тестото. Качествените френски масла са по-твърди от повечето други в магазинната ни мрежа.

От изброените продукти за тестото, изключая маслото, омесете много добре тесто. Добавете постепенно маслото до пълно усвояване.
Отделете от него 120 гр. за оцветяване, останалото приберете в кутия/плик в хладилника за 1 1/2 ч.

 Към малкия къс добавете около 1/3 от сладкарската боя и го омесете, докато боята се поеме равномерно. Приберете и него в найлонов плик или кутия в хладилника.

Вземете лист пекарска хартия, измерете по средата му квадрат 20х20 см, поставете маслото, затворете краищата и разточете маслото равномерно, след което приберете и него на студено.

Сега преминете към ламинирането – набрашнете плота, извадете тестото от хладилника и разточете на правоъгълник с ширина 20-22 см и дължина 42-45 см. Старайте се да са първите стойности, които ще покрият идеално плочката масло.
Сега следва да направите едно четворно и веднага след него, без почивка, едно тройно ламиниране. За четворното – разточете до около 75-80 см, изрежете излишното тесто, сгънете единия край върху 1/4 от тестото, след което сгънете другия край,
така че да ги съедините, и прегънете на книга (вижте клипчето).

Следва тройното ламиниране – разточете тестото с приблизителни размери 20 х 60 см, сгънете единия край на 1/3 и прегънете и другия край. Оставете го настрана и извадете оцветения къс тесто, разточете го малко по-голямо от ламинираното, намажете го с вода с помощта на четка, за да залепнат добре и охладете за 30 мин в камерата/фризера.
Извадете охладеното тесто, разточете до размери 20х40, разрежете на две равни половини (измерете с помощта на линийка).
Тук има два варианта – първият е да измерите дебелината на тестото, да пресметнете колко ленти ще ви трябват да покриете останалото
тесто и да нарежете необходимия брой, а вторият е да нарежете 12 ленти, които да натиснете леко към долния слой и да разточите.
Ако някъде не са залепнали, отново подмажете с мокра четката. Наредите лентите една до друга (вижте отново клипчето) и разточете до 65-70 см дължина, нарежете с ринга, поставете в центъра бонбон и оформете топка. Поставете всяка топка във форма за печене на мъфини, за да запазят формата и оставете да втасат до удвояване. Изпечете в предварително загрята фурна на 180С за 15-17 мин.

Да ви е сладко!

П.П. Изрезките оформете както ви хрумне, все са вкусни.