Крекери със сирене Пармезан, Чедър и маково семе

Крекери със сирене Пармезан, Чедър и маково семе

Тези крекери са вкусна и полезна рецепта, не само заради балансирания състав, който внимателно подбрахме, но и поради това, че представляват прекрасна алтернатива на пакетираните гризини, които децата обичат, но и които често съдържат куп вредни съставки.

Вярваме, че примерът е не просто важен – той е всичко! Ако стремежът ни е да възпитаме децата си и да им създадем отношение към здравословния начин на живот и хранене, ние самите трябва да бъдем този пример.

Тези крекери се приготвят бързо и лесно. Чудесна компания за хубав филм, разходка или пикник. Полезна, вкусна, балансирана и засищаща следобедна закуска за учениците.

Нашата рецепта включва различни добавки, като сирена и маково семе, но вие имате възможност да проявите креативност и да добавите любимите си вкусове.

А ето и необходимите продукти:

  • Разбито яйце за намазване
  • Сол за поръсване (по желание)

Смесете сухите съставки в купа и добавете маслото, разбъркайте до получаване на груби трохи. Добавете настърганата сирена, разбъркайте и добавете водата, започвайки с 4-5 с.л. При необходимост, добавете още вода.

Трябва да получите грубо тесто, като количеството на водата може да зависи от типа масло, използвано в рецептата. Обвийте готовото тесто във фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Извадете охладеното тесто и включете фурната да загрее на 200 градуса без вентилатор. Разточете тестото на кора с дебелина 3-4 мм на набрашнена повърхност, намажете с разбитото яйце и поръсете със сол, ако желаете. Нарежете го в желаната форма, прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете за 12-15 минути или до желания загар.

Охладете добре върху решетка и сервирайте.

Насладете им се!