Йоркширски пудинг с течен шоколад и сладолед

Йоркширски пудинг с течен шоколад и сладолед

Тази рецепта спада към категорията  „Бързо, лесно и изключително вкусно“.

Йоркширският пудинг е типично британско ястие. Приготвя се изключително бързо и лесно- само с 4 съставки.


Избрахме го във вариант за десерт, защото със сладолед си подхождат толкова добре, че сякаш са създадени един за друг. Резултатът ще очарова и най-капризния вкус.


Разбира се, може да го сервирате с каквото пожелаете – в сладък или солен вариант, с бита сметана и плодове, с месо или само със зеленчуци…

А за да затворим цикъла на домашно приготвения десерт, решихме да си направим и сладоледа сами. Използвахме рецептата на Cakeandpancake – by Elitsa Sarbeva за домашен сладолед без захар и яйца. Уверяваме ви, уникален е!

Продукти за 9-12 бр. според големината на гнездата:

* течен шоколад

* сладолед
* форма за мъфини с 12 гнезда

Загрейте фурната на 210С заедно с формата за мъфини. Разбийте с миксер или в блендер яйцата с млякото за кратко, добавете брашното и солта и разбийте отново за кратко, колкото да се хомогенизира. Приберете сместа в камерата за 15-20 мин. Важно е сместа да е студена.
Извадете формата за мъфини от фурната, когато загрее, добавете по едно кубче масло във всяко гнездо, върнете във фурната, докато се разтопи и сгорещи. Извадете я, разпределете сместа във всяко гнездо като сипвате от нея около 1 см под ръба на гнездата.

Изпечете за 5 мин на 210С, след което намалете температурата на 180С за още 20-25 мин до златист загар.

Извадете и охладете върху решетка.

Преди сервиране нанесете с пош течния шоколад, сложете топка сладолед и се насладете на вкуса!

Насладете се на вкуса!