Виенски хлебчета Pain Viennois

Виенски хлебчета Pain Viennois

Виенските хлебчета са едно от най-популярните и вкусни хлебни изделия в света. Те имат дълга история и традиция, която се проследява от векове.

Много рецепти за виенски хлебчета витаят из интернет пространството, поради което не гарантираме за автентичността на тази, а само за неповторимия вкус и мекота, дори и на следващия ден.

Перфектното виенско хлебче се характеризира с мекотата на средата и хрупкавостта на коричката. Тази текстура постигнахме благодарение на нашето Бяло пшенично брашно с 10,45% протеини.

Виенските хлебчета са перфектно допълнение към всяко ястие или за самостоятелна консумация, гарнирани с масло, любимо сладко или крема сирене.

Ако искате да се насладите на най-вкусните виенски хлебчета, опитайте да ги приготвите у дома. Представяме ви бърза и лесна рецепта, с която ще постигнете перфектен резултат. Просто следвайте стъпките:

Необходими продукти:

* разбит жълтък, 1 ч.л. прясно мляко , 3-4 капки олио за намазване


Омесете много добре тестото като вложите маслото накрая, покрийте го и оставете да удвои. Разделете втасалото тесто на 6 равни къса,
оформете топки и ги оставете да почиват 15 мин.

Всяка топка разточете в овална форма и я навийте на руло, прещипете краищата и поставете върху предварително постлана с хартия за печене тава.

Покрийте оформените хлебчета и оставете да втасат отново до удвояване.
Загрейте фурната на 220С, намажете с разбития жълтък, направете по 8-10 напречни разреза на всяко хлебче.

Изпечете за 15 мин или до желания загар.

Насладете им се!