Бързи кифлички със сирене

Бързи кифлички със сирене

Наближава първият учебен ден и скоро децата ще се върнат към ежедневните училищни задължения, а с това ще се промени и динамиката в живото на родителите им.

Възхищаваме се на тези от вас, които залагат на домашната кухня и приготвят кутия с дневната доза храна, осъзнавайки, че по този начин контролирате качеството и хранителните навици на дечицата си!

Знаем, че времето често е ограничено, но всички осъзнаваме, че е важно да се грижим за здравословното хранене на нашите деца.

Тази рецепта е вкусен поздрав и вдъхновение за всички Вас!

Респект!

На добър час на всички дечица!

Ето какво ви е необходимо за тестото:

За пълнежа:

  • 250-300 гр. сирене

* жълтък за намазване
* маково семе/сусам за поръсване

В малка купичка активирайте сухата мая в част от прясното мляко. След като се активира, замесете меко тесто от изброените продукти. Покрийте купата с тестото и оставете настрана да втаса. Когато тестото удвои обема си, изсипете го върху леко набрашнен плот. Разделете го на 4 равни къса и оформете топки. Покрийте ги с памучна кърпа и ги оставете да починат за 10-15 мин, за да се отпусне глутенът и разточването да мине гладко.


Разточете топката тесто с диаметър около 30 см, и  разрежете я на 4. Нагънете кората от ъгъла към средата на по-дългата част (вижте снимките на оформянето), съберете двата края един до друг, след което единия положете върху другия.

Сложете пълнежа и навийте. Оформете всички останали по същия начин.  Наредете ги в предварително постлана с пекарска хартия тава.

Когато сте готови с оформянето, покрийте тавата и включете фурната на 190С. Докато фурната загрее, закуските ще втасат финално.

Преди печене намажете с разбит жълтък/яйце, поръсете с избраните семена и изпечете за 20-25 мин до златист загар.

Да ви е сладко!