Бухти розички

Бухти розички

Представяме ви идея за красива, вкусна и забавна закуска. Технологията е необичайна, вкусът уникален, а с красивият й вид денят ви ще започне с усмивка.

Обикновено, ефектните рецепти изискват повече време и включват сложни техники, но тази рецепта е супер бърза и лесна за изпълнение.

За съвършен резултат, аромат и текстура, използвахме два вида от нашите брашна – бяло пшенично брашно с 10.45% протеини и бяло брашно от спелта.

Задължително трябва да опитате!

Ето какво ще ви е нужно:

*разбито яйце за слепване
* мазнина за пържене
* пудра захар за поръсване

В купа, разбийте яйцата и захарта. Смесете брашното, содата и солта и ги прибавете към яйчната смес. Омесете меко тесто, увийте го във фолио и го оставете да почине 20 минути.

Разточете възможно най-тънко отпочиналото тесто върху набрашнена повърхност. Набрашнявайте добре, за да предотвратите залепването. Нарежете кръгове с помощта на ринг или тънкостенна чаша, около 6-8 см диаметър. На всеки къс направете по 8 разреза (вижте снимките от оформянето), в средата намажете леко с разбитото яйце, направете разрези и на втория.

Поставете го върху първия, намажете центъра с яйце и притиснете леко с пръст, след това сложете и трети къс. Процедирайте така и с всички останали.

Загрейте мазнината на средно силен котлон или на температура около 180-190°C. Когато мазнината загрее, вземете китайска клечка за хранене или дървен шиш (може и с дръжката на лъжица), поставете края на прибора в центъра, сгънете тестените късове на две и потопете в мазнината.

Когато усетите, че потопената част се е надула, завъртете, за да се изпече равномерно (вижте прикаченото видео).

Изпържете бухтичките, поръсете с пудра захар и се насладете! Да ви е сладко!